Zaman Kavramı
- Hatice Keskin
- 16 Ağu 2024
- 1 dakikada okunur
Zamanın değerini bilmek çok önemlidir. Zaman alacalı bir kavramdır, kişiye göre değişir.
Günün saati 24'tür, ancak bazısına zaman yetmezken bazısı için geçmez. Zamanın değerlendirilmesine göre değer kazanır. Zaman denen mefhumun önemini kavrayabilmemiz için hayatımızdaki yerini, mevcut durumunu ve bize ne anlatmak istediğini bilmemiz gerekiyor.
Kur'an-ı Kerim'de, 'İnsan başıboş yaratılacağını mı zannediyor?' diye buyruluyor. İnsan hep boş kalacağı zamanı kollar, aslında bu onun için iyi değildir. Dinlenmemiz için bir işten yorulduğumuzda diğer bir işle meşgul olmak dinlendiriyor zaten. Günümüz dünyasında zaman kavramı, yerli yerine oturmamış bir garip hüviyete bürünmüştür.
Güne erken başlamak, güneş doğmadan kalkmak ve o günün içerisinde yapılacaklar listesini yerine getirmek hem zaman disiplini gerektiriyor hem de önem ve değer açısından insanı eğitiyor. Eğer zaman bizim için bir şey ifade etmiyorsa onu çarçur edercesine harcar ve işlerimizi yetiştiremez hale geliriz.
Yazarlar, sanatçılar, şairler ve bilginler en çok zamanın değerini bilen ve onu en güzel şekilde faydalı kullanan kişiler olmuşlardır. İnsanların ve toplumların çöküşü ve geri kalmışlığın faturası zamanın heba edilmesiyle gerçekleşir. İnsanlar bu iki şeyin kıymetini bilmezler: zaman ve sağlık. Her şeyi geri alabilirsiniz fakat boşuna harcanmış zamanı asla. Hayat ve zaman bize verilmiş en güzel hediye. Bunları nasıl ve nerede harcadığımıza dikkat edelim.
Son Yazılar
Hepsini GörHayat bize verilmiş bir hediye, hem de emanettir. Bazen çok hızlı yaşadığımızın farkında olmuyoruz. Aceleyle giden geç varır, yavaş giden...
Günümüzde, modernite ile beraber dijital dünyaya merhaba dedik. Gerçek olmayan ve sanal bir dünya ile karşılaşmamız çok zaman almadı. En...
Kommentare